23-09-09

Henin: 'Aankondiging comeback uitgesteld voor Kim en Yanina'

Justine Henin wilde haar comeback eigenlijk al aankondigen op 15 september, maar stelde dat een week uit uit respect voor de prestaties van Kim Clijsters en Yanina Wickmayer op de US Open.

Justine Henin wilde haar comeback eigenlijk al aankondigen op 15 september, maar stelde dat een week uit uit respect voor de prestaties van Kim Clijsters en Yanina Wickmayer op de US Open. Dat heeft de tennisster woensdag verteld op een drukbijgewoonde persconferentie in Limelette, een dag nadat ze op televisie officieel had bevestigd dat ze terugkeert in competitie.

'Het was de bedoeling om op 15 september mijn rentree aan te kondigen, maar door de uitzonderlijke prestaties van Kim en Yanina op de US Open heb ik dat opgeschoven. Zij verdienden alle aandacht, ik wilde me daar niet tussen wringen", aldus Henin, die over de reden voor haar eigen comeback zeer kort kon zijn. 'Tennis is wat ik het beste kan', vertelde het gewezen nummer één van de wereld, 16 maanden nadat ze op 14 mei 2008 onverwacht haar definitieve afscheid had aangekondigd.

'Ik was pas 25 toen ik stopte en dat was te jong', herhaalde Henin haar woorden van dinsdag. 'Ik was echter uitgeput en wilde bewijzen dat er in het leven nog iets anders was dan tennis. Ik heb in het verleden een aantal stappen overgeslagen en die wilde ik ophalen. Ik heb geen spijt van die beslissing, het heeft me uiteindelijk rijker gemaakt als persoon, maar op een bepaald moment merkte ik wel dat ik de adrenaline miste. Ik dacht dat ik een rustiger leven wilde, maar ik ben tot het besef gekomen dat ik nog te jong ben om het rustig aan te doen. Ik ben altijd al heel ambitieus geweest en dat is niet veranderd.'

'Ik ben blij dat ik nu kan terugkeren naar mijn eerste liefde (het tennis, nvdr). Ik kom terug met meer wijsheid en maturiteit. Ik denk dat ik weer het maximum kan geven, maar besef goed dat de zwaarste stap nog moet komen. Ik train nu al zeven weken, maar pas wanneer ik een wedstrijd zal spelen, zal blijken waar ik sta. Ik ga opnieuw zelfvertrouwen moeten tanken. Fysiek wordt het niet makkelijk en de weg is nog lang, maar ik ga de uitdaging aan...', aldus Henin, die zich opnieuw laat omringen door dezelfde mensen als voorheen. Ze gaat ook opnieuw in zee met Belgacom, de sponsor die haar al steunde bij het begin van haar carrière.

Over haar objectieven wilde Henin zich niet uitspreken, maar het is duidelijk dat ze haar zinnen heeft gezet op Wimbledon, het enige Grand Slam-toernooi dat nog ontbreekt op haar indrukwekkend palmares. Om over een terugkeer in de Fed Cup-ploeg te spreken, vindt ze het nog te vroeg. 'De vraag is me nog niet gesteld, maar laat me eerst maar eens testen waar ik sta...', aldus Henin..

16:52 Gepost door BV-spotter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bv |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.